ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΑ EDUCATION LEADERS AWARDS
30 Ιουν 2020

ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΑ EDUCATION LEADERS AWARDS

Πριν από έναν χρόνο, έχοντας στο πλάι μας τους μαθητές και τις μαθήτριες που αποφοίτησαν φέτος από το Δημοτικό, φέραμε εις πέρας ένα ξεχωριστό και αρκετά απαιτητικό project. Έχοντας ως άξονα την αγάπη μας για τη λογοτεχνία, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν με μαθητές της Δ’ και της Στ’ τάξης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας.

Το πρώτο μας βήμα ήταν να επιλέξουμε από κοινού ένα αγαπημένο λογοτεχνικό βιβλίο. Οι μαθητές μας, αφού το δακτυλογράφησαν, το ηχογράφησαν ώστε να δημιουργήσουν ένα ηχητικό βιβλίο, για τη βιβλιοθήκη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Στη συνέχεια, οι μαθητές του άλλου σχολείου χρησιμοποίησαν το αρχείο μας, ώστε να το μεταφέρουν στη δική τους γραφή, τη γραφή Braille. Όταν τους επισκεφτήκαμε, η υποδοχή που είχαν ετοιμάσει ήταν συγκινητική. Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου είχαν κατασκευάσει τους δικούς τους τρισδιάστατους σελιδοδείκτες, εμπνευσμένους από το βιβλίο και μας τους δώρισαν. Αφού μας ξενάγησαν στους χώρους που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους, μας δίδαξαν τη δική τους γραφή στις ειδικές γραφομηχανές τους και μας οδήγησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου καθισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον, διαβάσαμε αποσπάσματα που είχαμε ξεχωρίσει από το βιβλίο, συζητήσαμε για την καθημερινότητα στο σχολείο και τα ενδιαφέροντά μας και αντιληφθήκαμε πόσα είναι τα κοινά που μας συνδέουν.

Αυτή η μοναδική εμπειρία αποτέλεσε για όλους εμάς μάθημα ζωής, αφού μπήκαμε στη διαδικασία να δούμε τον κόσμο από μία διαφορετική σκοπιά, εκείνη των ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Οι εμπειρίες που ζήσαμε και όλα όσα αποκομίσαμε το διάστημα αυτό χαράχτηκαν βαθιά μες στην ψυχή μας.

Το project αυτό μάς χάρισε το αργυρό βραβείο στα «Education Leaders Awards 2020», στην κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία» και από σήμερα κοσμεί τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες